سبد خرید شما خالی است!

شارژ کنترلر خورشیدی | قیمت و فروش شارژ کنترلر خورشیدی MPPT و PWM و شارژ کنترلر solar

شارژ کنترلر در همه سیستم‌های منفصل از شبکه که در آنها باتری ذخیره ‌کننده انرژی است، یک جزء ضروری محسوب می‌شود. شارژ کنترلر با کنترل و بررسی ولتاژ باتری، هرگاه که ولتاژ باتری زیادتر از حد شود، جریان شارژ را متوقف می‌کند و همچنین از تخلیه کامل باتری جلوگیری کرده و سرعت دشارژ باتری را متناسب با نوع باتری و به منظور حفاظت از آن، محدود می‌کند.

شارژ کنترلر، باتری را در مقابل شارژ اضافی و یا افزایش ولتاژ که عمر آن را کم کرده و ممکن است باعث خطراتی نیز شود، محافظت می‌کند. شارژ باتری‌ها به‌طور معمول مثلا دشارژ کردن سریع باتری، موجب کاهش چشم‌گیر عمر پیش‌بینی شده آن‌ها می‌شود.

شارژ کنترلر خورشیدی

تقریبا در تمامی سیستم های برق خورشیدی که از باتری استفاده می کنند، شارژ کنترلر خورشیدی مورد استفاده قرار می گیرد.

وظیفه شارژ کنترلر خورشیدی، کنترل و تنظیم برقی است که از پنل های خورشیدی به سمت باتری می رود.

پر شدن بیش از حد باتری (Overcharging) به میزان قابل توجهی طول عمر باتری را کاهش داده و حتی بدتر، ممکن است موجب خرابی باتری گردد به گونه ای که باتری به طور کلی غیر قابل استفاده شود.

به طور کلی، اکثر شارژ کنترلرها به سادگی ولتاژ باتری را بررسی و کنترل کرده و هنگامی که ولتاژ آن به سطح مشخصی رسید، مدار را باز کرده و عمل شارژ را متوقف می نمایند. در شارژ کنترلرهای قدیمی از یک رله مکانیکی برای این منظور استفاده میشد.

یکی دیگر از وظایف شارژ کنترلرها، جلوگیری از برگشت جریان از باتری به سمت پنل های خورشیدی در شب یا در موقع عمل نکردن پنل ها و در نتیجه تخلیه باتری می‌باشد.

انواع شارژ کنترلرهای جدید

انواع شارژ کنترلر PWM که از نوع شارژرهای خورشیدی مدولاسیون پهنای پالس / Pulse Width Modulation می‌باشند.

انواع شارژ کنترلر MPPT که از نوع شارژرهای خورشیدی ردیابی نقطه توان حداکثر / Maximum Power Point Tracking می‌باشند.

شارژ کنترلر PWM

در شارژرهای با تکنولوژی PWM ، شارژر از مدولاسیون پهنای پالس برای کنترل شارژ باتری های استفاده می نماید. بدین صورت که با نزدیک تر شدن باتری به حالت شارژ کامل، میزان توان اعمال شده به باتری کاهش می یابد.

این نوع از کنترلرها به باتری اجازه میدهند که بیشتر در حالت پر باقی بمانند بدون اینکه تنش و فشار زیادی تحمل کنند و در نتیجه عمر باتری افزایش می یابد.

شارژ کنترلر MPPT

در شارژرهای با تکنولوژی MPPT ، شارژر از ردیابی نقطه توان حداکثر برای کنترل شارژ باتری های استفاده می نماید. این نوع از کنترل کننده ها با پائین آوردن ولتاژ و بالا بردن آمپر و یا بر عکس، بهترین شرایط را برای شارژ باتری خورشیدی با یک توان ثابت ایجاد می نمایند.

از مزایای این نوع کنترلرها این است که زمان شارژ کامل باطری خورشیدی را کوتاه کرده و موجب می‌شوند که سیستم در تمام زمانها در حالت بهینه کار کند و دیگر اینکه می‌توانند به میزان قابل توجهی اتلاف انرژی را کاهش دهند.

شارژر خورشیدی قیمت شارژ کنترلر خورشیدی انرژی برق سولار

شارژر خورشیدی - انواع شارژ کنترلر خورشیدی انرژی برق سولار (شارژ کنترلرهای PWM و شارژ کنترلرهای MPPT)

مقایسه شارژ کنترلرهای PWM با شارژ کنترلرهای MPPT

شرایط دمائی محیط

در محیط های سرتر شارژهای MPPT گزینه مناسب تری نسبت به شارژرهای PWM می‌باشند.

نسبت توان تولیدی پنل ها به توان مصرفی مصرف کننده ها:

در سیستم هایی که توان تولیدی پنل ها به اندازه کافی بیشتر از توان مصرفی مصرف کننده های سیستم انرژی خورشیدی می‌باشد، استفاده از شارژ کنترلرهای PWM گزینه مناسب تری نسبت به شارژرهای های گرانقیمت MPPT می‌باشد.

اندازه سیستم

برای سیستم های کوچک با توان کمتر از حدود 200 وات حتما شارژ کنترلرهای نوع PWM را انتخاب نمائید و برای سیستم های با توان بیشتر از 300 وات انتخاب شارژرهای MPPT به صرفه خواهد بود (باز هم بستگی به سیستم طراحی شده دارد.)

نوع ماژول سولار (نوع پنل خورشیدی مورد استفاده):

برای پنل های 36 سلولی در سیستم های انرژی خورشیدی جدا از شبکه (OFF-GRID) می توان از شارژرهای PWM استفاده نمود، در حالیکه برای پنل های 60 سلولی در سیستم های متصل به شبکه (ON-GRID) تنها گزینه مناسب شارژرهای MPPT می‌باشند.

هزینه

انواع شارژ کنترلر MPPT از انواع شارژ کنترلر PWM خیلی گرانتر هستند، ولی قیمت بالای شارژرهای MPPT دلیل خوبی برای کنار گذاشتن این نوع شارژر خورشیدی نمی‌باشد.

انتخاب نوع شارژ کنترلر کاملا بستگی به شرایط و اندازه سیستم انرژی خورشیدی طراحی شده دارد. برای سیستم های انرژی برق خورشیدی بزرگ، خیلی اوقات هزینه شارژ کنترلرهای MPPT خورشیدی در برابر هزینه کل سیستم قابل چشم پوشی می‌باشد و از آنجایی که در سیستم های بزرگ انرژی خورشیدی شارژر MPPT از کارایی بالاتری برخوردار است، انتخاب این نوع شارژ کنترلر گزینه ای بسیار منطقی می‌باشد.

 پنل خورشیدی | شارژ کنترلر خورشیدی | قیمت و فروش شارژ کنترلر خورشیدی MPPT و PWM

سیستم برق خورشیدی خانگی و محاسبه تقریبی هزینه آن

شارژ کنترلر: شارژ کنترلر وظیفه شارژ باتری ها را از منبع پنل خورشیدی بر عهده دارد.

در حقیقت شارژ کنترلر همان شارژر باتری است اما شارژ کنترلر خورشیدی غیر از اینکه باید الگوی شارژ یک باتری را رعایت نماید ( شایان ذکر است که شارژ کنترلر باتری سرب اسیدی با باتری لیتیمی متفاوت است و این به دلیل تفاوت الگوی شارژ شدن این دو باتری است) باید خود را با توان متغیر یک پنل خورشیدی نیز وفق دهد.

از این منظر شارژ کنترلر خورشیدی نیز نسبت به یک شارژ کنترلر معمولی گرانتر است.

برای انتخاب شارژ کنترلرها نیز باید دو پارامتر ولتاژ باتری و توان پنل را لحاظ نمود.

چند مدل مناسب شارژ کنترلر خورشیدی عبارتند از EP Solar، Carspa و Phocos می‌باشند.

شارژ کنترلرها انواع مختلفی بر اساس ولتاژ ( معمولا ورودی 12 یا 24 ولت مستقیم) و توان یا جریان خروجی ( از 5 آمپر تا 40 آمپر) دارند اما به طور کلی می توان آنها را به دو دسته PWM و MPPT تقسیم نمود.

در مدل MPPT شارژ کنترلر با اتخاذ الگویی همیشه با تغییر در ولتاژ و جریان تولید شده از پنل خورشیدی، در توان ماکزیمم کار خواهد کرد.

بنابراین مدل MPPT گرانتر از مدل PWM می باشد.

در جدول زیر مشخصات فنی چند شارژ کنترلر نمایش داده شده است.

باتری: آخرین جز یک سامانه خورشیدی منفصل از شبکه، منبع ذخیره سازی توان تولیدی توسط پنل خورشیدی است که همان باتری های قابل شارژ می باشد.

باتری مناسب سیستم خورشیدی به دو نوع لیتیمی و سرب اسیدی تقسیم می شوند.

البته برای یک سامانه خورشیدی مورد نیاز یک خانه از باتری های اسیدی استفاده می‌شود. باتری های اسیدی متداول در حال حاضر از نوع ژله ای می‌باشند.

جدول زیر نشان دهنده طول عمر قطعات مورد استفاده می باشد.

 

طول عمر مفید قطعات مورد استفاده

باتری خورشیدی

در سیستم های انرژی خورشیدی جدا از شبکه (off-grid)، پنل های خورشیدی در هنگام شب تولید انرژی برق ندارند و اگر قرار باشد از انرژی برق در طول شب هم استفاده شود، باید حتما انرژی برق را برای استفاده در شب بر روی باطری خورشیدی ذخیره نمود.

دلیل استفاده از باطری های خورشیدی مخصوص

برای ذخیره سازی برق تولید شده توسط پنل ها و استفاده از آن در طول شب، باید از انواع باتری مناسب برای سیستم های انرژی سولار استفاده نمود.

از آنجایی که در سیستم های سولار نسبتا بزرگ، تعداد باتری های خیلی زیاد میشود، برای نگهداری مجموعه باتری های خورشیدی و شارژ کنترلرها از محفظه های مخصوصی به نام کابینت باتری استفاده میشود.

لینک‌های مفید

برق سولار | برق بادی | توربین بادی خانگی کوچک

برق اضطراری خانگی | یو پی اسکابینت باطری | صفحات خورشیدی | شارژر خورشیدی | پاور بانک خورشیدی | پاور بانک

دوربین نظارتی | دوربین مدار بسته | دوربین ورزشی | دوربین بیسیم | دوربین وای فای | دوربین مخفی | لامپ دوربین دار

چاپگرهای صنعتی | جت پرینتر هیتاچی | جت پرینتر HPقفل الکترونیکی | | گیت کنترل تردد



هیچ کالای در این دسته بندی وجود ندارد.