سبد خرید شما خالی است!

پاور بانک و شارژر همراه : پاور بانک چیست - قیمت پاور بانک و خرید بهترین پاور بانک ارزان

برای مشاهده محصولات ، دریافت راهنمایی و بررسی انواع پاور بانک و شارژر همراه به انتهای صفحه مراجعه کنید.


لیستشبکه
نمایش:
مرتب کردن بر اساس:

پاور بانک یک شارژر همراه است که انرژی الکتریکی را در خود ذخیره می‌کند و در شرایطی که شما دسترسی به برق ندارید برای شارژ انواع گوشی‌ تلفن همراه‌، تبلت‌، لپ تاپ و سایر وسایل الکترونیکی از قبیل دوربین دیجیتال، موزیک پلیر، GPS و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد.

امروزه استفاده از پاور بانک بسیار معمول شده است. کاهش قیمت این دستگاه‌ها آنها را به یکی از همراهان همیشگی برای استفاده کنندگان موبایل، تبلت و سایر گجت‌های الکترونیکی تبدیل کرده است.

در مواقعی که با تخلیه شارژ و خطر خاموشی دستگاه‌هایی مانند موبایل یا تبلت مواجه شدید، دیگر لازم نیست نگران دسترسی به برق و شارژ کردن دستگاه خود باشید. با استفاده از پاور بانک، در هر زمان و مکانی که باشید، چه در حال حرکت و چه در حال گردش و دور از برق شهری، می‌توانید دستگاه خود را شارژ نمایید.

به دلیل اهمیت پاور بانک، در این مطلب می‌خواهیم به معرفی این دستگاه‌ و انواع آن بپردازیم. در ادامه راهنمای خرید پاور بانک مناسب را شرح داده و بهترین مارک پاور بانک‌ را معرفی خواهیم نمود.

پاور بانک : پاور بانک چیست - خرید بهترین پاور بانک ارزان و بهترین مارک پاور بانک

پاور بانک چیست ؟

پاور بانک‌ها جزو دستگاه‌های برق اضطراری محسوب می‌شوند و معمولا با نام‌های دیگری مانند شارژر همراه، باتری بانک و Power Station نیز شناخته می‌شوند.

به عبارت دیگر پاوربانک‌ نوعی باتری است که در یک مدار خاص با شارژ الکتریکی مشخصی فشرده شده است و به شما اجازه می‌دهد که انرژی الکتریکی را در آن ذخیره کنید و همراه خود داشته باشید تا در زمان لازم برای شارژ انواع موبایل اندروید و موبایل اپل یا تبلت خود از آن استفاده نمایید.

اولین پاور بانک‌های عرضه شده به بازار تنها برای شارژ کردن موبایل استفاده می‌شدند. اما امروزه با افزایش قدرت پاور بانک‌ها علاوه بر موبایل، از آن‌ها برای شارژ تجهیزات دیجیتال دیگر که دارای پورت یو اس بی (USB) هستند استفاده می‌شود.

تنها نکته مهم این است که فراموش نکنید پاوربانک را نیز شارژ نمایید.

اجزای پاور بانک

هر پاور بانک دارای دو پورت USB است:

یک پورت Micro USB ( کانکتور کوچکتر ) جهت شارژ خود است که این انرژی از طریق یک پورت USB ( کانکتور بزرگتر ) که به برق یا کامپیوتر شخصی متصل است تامین می‌شود.

همچنین دارای یک پورت یو اس بی (USB) جهت شارژ دستگاه‌های الکترونیکی می‌باشد، البته ممکن است بعضی مدل‌های دیگر پورت‌های اضافی دیگری هم داشته باشند، ولی وجود این دو پورت در هر پاوربانکی قطعی است.

ظرفیت‌ پاوربانک

یکی از ویژگی‌هایی که در هنگام خرید پاوربانک‌ باید به آن توجه شود ظرفیت‌ پاوربانک است. در واقع ظرفیت‌ پاوربانک میزان توانایی ذخیره انرژی الکتریکی به مقیاس میلی آمپر است.

ظرفیت پاور بانک را باید متناسب با دستگاه‌هایی که نیاز به شارژ دارند انتخاب کنیم. به عنوان مثال، یک پاوربانک 5000 میلی آمپری برای شارژ یک گوشی هوشمند با سایز صفحه متوسط، مناسب است. از پاور بانک‌های با ظرفیت بالاتر مانند پاوربانک 10000، 20000، 30000، 50000 تا 100000 میلی آمپر ساعت برای شارژ دستگاه‌هایی با مصرف الکتریکی بالاتر مانند تبلت، لپ تاپ و غیره استفاده می‌شوند.

البته ظرفیت واقعی پاور بانک از ظرفیتی که روی آن درج شده است کمتر است. یکی از علت‌های تفاوت ظرفیت اسمی (ظرفیتی که روی آن درج شده است) و ظرفیت واقعی پاوربانک این است که ولتاژ باتری آنها با ولتاژ USB تلفن‌های همراه یکسان نمی‌باشد. ولتاژ باتری‌ها معمولا 3.7 ولت و ولتاژ استاندارد USB تلفن‌های همراه برابر 5 ولت است. بنابراین پاور بانک‌ها برای شارژ کردن دستگاه مورد نظر، ولتاژ خروجی خود را بالا برده که همین امر باعث کاهش ظرفیت آن می‌شود.

همچنین به دلیل مقاومت کابل‌ها و اتصالات موجود در پاور بانک‌ها، مقداری از انرژی به صورت‌های مختلف از دست می‌رود. به عنوان مثال یکی از این اتلافات انرژی به صورت گرما در هنگام شارژ کردن برخی از گوشی‌های تلفن همراه رخ می‌دهد و دستگاه را گرم می‌کند که در این حالت درصدی از ظرفیت پاور بانک کم خواهد شد.

محاسبه ظرفیت واقعی پاور بانک

برای محاسبه ظرفیت واقعی یک پاور بانک لازم است که ظرفیت درج شده روی پاور بانک را از طریق بازده باتری به ظرفیت واقعی تبدیل نماییم. بنابراین رابطه زیر ظرفیت واقعی پاور بانک را به شما خواهد داد:

بازده باتری پاوربانک * ظرفیت اسمی پاوربانک = ظرفیت واقعی پاوربانک

به عنوان مثال بیایید ظرفیت واقعی یک پاور بانک با ظرفیت اسمی 2600 میلی آمپر ساعتی که روی آن درج شده است را به دست آوریم. اگر بازده باتری این پاور بانک 90 درصد باشد، بنابراین طبق رابطه‌ بالا خواهیم داشت:

90/100 * 2600 = ظرفیت واقعی پاوربانک

90 * 26 = ظرفیت واقعی پاوربانک

2340 = ظرفیت واقعی پاوربانک

بنابراین یک پاور بانک با ظرفیت اسمی 2600 میلی آمپر ساعتی، دارای ظرفیت واقعی 2340 میلی آمپر ساعت خواهد بود.

اما برای محاسبه دقیق‌تر ظرفیت واقعی لازم است که میزان جریان میانگین و زمان شارژ شدن را محاسبه نماییم. برای این منظور به سه پارامتر نیازمندیم: 

1. میزان جریان در آغاز فرآیند شارژ

2. میزان جریان در پایان فرآیند شارژ

3. مدت زمان شارژ شدن

در آغاز و پایان فرآیند شارژدهی باید جریان را با استفاده از ولت متر اندازه‌گیری نموده و سپس جریان آغازین را از جریان پایانی کم کرده تا تغییرات میانگین جریان را داشته باشیم. پس از آن با استفاده از روابط زیر، می‌توانیم ظرفیت واقعی پاور بانک را به دست آوریم:

جریان آغازین - جریان پایانی = میانگین جریان

مدت زمان شارژ * میانگین جریان = ظرفیت واقعی پاور بانک

اما برخی از شرکت‌های تولید کننده پاور بانک، کار را آسان نموده و علاوه بر ظرفیت اسمی، ظرفیت واقعی را هم در دفترچه راهنما و یا روی دستگاه با فونت کوچک‌تر درج می‌نمایند.

عمر مفید پاور بانک

پاور بانک‌ها طول عمر مشخصی دارند و به مرور زمان کارایی خود را از دست می‌دهند که به مدت زمان این رویداد "طول عمر باتری" گفته می‌شود. عمر مفید یا Lifetime یک پاور بانک به عواملی بستگی دارد که عدم رعایت آنها می تواند منجر به از بین رفتن سلول‌های باتری دستگاه شود. نمونه‌هایی از این عوامل عبارت‌اند از:

1. تعداد دفعات شارژ و تخلیه شارژ در یک پاوربانک

2. مدت زمان نگهداری شارژ توسط پاوربانک در زمان عدم استفاده از آن

3. مدل پاور بانک

4. شرایط و درجه حرارت محیطی که پاور بانک در آن قرار دارد

 (به عنوان مثال اگر زمان زیادی آن را درون ماشین قرار دهید، درجه حرارت بالا باعث تخلیه شارژ و افت کیفیت آن می‌شود.)

می‌توان گفت در صورت استفاده صحیح از بهترین پاوربانک که اصل نیز باشد، این دستگاه می‌تواند به اندازه 10 تا 20 هزار بار شارژ و دشارژ شود. بهترین کار برای استفاده صحیح از پاور بانک این است که باتری را به طور کامل خالی کنید و سپس شارژ کامل کنید تا به سلول‌های باتری آن صدمه‌ای وارد نشود.

شارژ کردن پاور بانک یکی از نکات مهم در مورد استفاده صحیح از پاور بانک است. به طور کلی برای شارژ کردن پاور بانک بطور کامل، بسته به نوع و ظرفیت پاوربانک باید آن را چند ساعتی (معمولا بین 2 الی 4 ساعت) به منبع وصل کرد.

به محض اینکه پاور بانک شما به یکی از منابع تامین برق متصل شد، یک نشانگر چراغ ( LED ) روی پاور بانک شما شروع به چشمک زدن می‌کند. این چراغ نشان می‌دهد که پاور بانک شما در حال شارژ شدن می‌باشد.

وقتی شارژ پاور بانک کامل می‌شود، LED ثابت شده، خاموش شده و یا رنگ آن تغییر می‌کند ( در انواع پاور بانکها متفاوت است).

تعداد دفعات شارژ دستگاه توسط پاور بانک

به عنوان مثال یک دستگاه با ظرفیت 1500 میلی آمپر را در نظر بگیرید. که سطح انرژی آن از 20٪ کمتر نشود و پاور بانک نیز دارای سطح بهره‌وری 80٪ باشد. بسیاری از پاور بانک‌ها ادعای بازده بالا 90٪ را دارند، اما در شرایط آب و هوایی معتدل معمولا راندمان حدود 80٪ است.

 ظرفیت پاور بانک (mAh)×راندمان پاوربانک×سطح انرژی دستگاه÷ظرفیت دستگاه یا موبایل(mAh)=فرمول محاسبه تعداد دفعات شارژ

مثال ، یک دستگاه با ظرفیت 1500 میلی آمپر با سطح انرژی 80%، توسط یک پاور بانک 6000 میلی آمپر با راندمان 80% ، 2/5 مرتبه شارژ می‌شود.

(6000×0٫8×0٫8)÷1500= 2.5 مرتبه شارژ (تقریبی)

انواع پاور بانک

به طور کلی پاور بانک‌ها را می‌توان در چند دسته طبقه‌بندی نمود:

1. پاور بانک‌ معمولی

پاور بانک معمولی که اولین نوعی است که وارد بازار شده و هنوز هم طرفداران زیادی دارد. این پاور بانک از طریق USB شارژ را در خود ذخیره می‌کند.

2. پاور بانک خورشیدی

پاور بانک خورشیدی بر روی دستگاه خود مجهز به پنل‌ خورشیدی است. پنل‌ خورشیدی نور را جذب کرده و به صورت انرژی الکتریکی در باتری داخلی دستگاه ذخیره می‌کند. بنابراین این نوع شارژر علاوه بر امکان ذخیره شارژ از طریق USB می‌تواند از طریق نور خورشید نیز به ذخیره شارژ بپردازد. این مزیت در هنگام سفرهای طولانی و یا در انواع اردوهای ورزشی، تفریحی و غیره بسیار کارامد است.

3. پاور بانک محافظ

پاور بانک محافظ به صورت قاب یا محافظ تلفن همراه است. این تکنولوژی اخیرا وارد بازار شده و تنها برای تلفن‌های همراه خاصی ساخته شده‌ است. بنابراین محدود بوده و تمامی تلفن‌های همراه را پشتیبانی نمی‌کند.

4. پاوربانک مودم دار

پاوربانک مودم دار یکی از جدیدترین انواع این دستگاه است. این پاور بانک، هم به عنوان شارژر قابلیت ذخیره شارژ دارد و هم به عنوان یک مودم همراه می‌تواند اینترنت پرسرعت را در اختیار دستگاه‌های دیجیتال قرار دهد. بنابراین هم از نظر هزینه و هم از نظر قابلیت حمل بسیار به صرفه‌تر است که یک پاور بانک مودم دار خریداری کنیم تا اینکه دو دستگاه مجزا خریداری نماییم.

خرید پاور بانک

همواره در خرید پاور بانک به کیفیت و اصل بودن آن دقت نمایید. زیرا استفاده از نوع تقلبی آن ممکن است باعث آسیب جدی به دستگاه همراه شما شود. بنابراین در هنگام خرید آن، نوع ارزان را انتخاب نکنید بلکه ملاک خریدتان را اصالت و ظرفیت آن قرار دهید.

یک پاور بانک خوب و سالم باید شارژ موجود در خود را بین 3 الی 6 ماه نگه دارد. این رقم در مدل‌های بی کیفیت یا به عبارتی تقلبی به حداکثر 4 تا 6 هفته می‌رسد.

استفاده از باتری‌های بازیافتی و ترمینال‌های خراب که در ساخت شارژر همراه توسط برخی از سازندگان نامعتبر و شناخته نشده به کار می‌روند، امکان نشت اسید باتری و انفجار را به دنبال دارد که این دستگاه را تبدیل به یک بمب خطرناک همراه شما می‌کند.

پس در هنگام خرید پاور بانک به هیچ وجه کیفیت را فدای قیمت پاور بانک نکنید تا متحمل هزینه‌ها و خطرات بعدی نگردید.

قیمت پاور بانک

پاور بانک‌ در مارک‌های مختلف و قیمت‌های متفاوتی در بازار موجود است. برند شیائومی، سیلیکون پاور، انکر، سامسونگ، انرجایزر، اپل و غیره از جمله برندهایی هستند که بهترین پاوربانک‌‌ها را در اختیار خریداران قرار می دهند. با توجه به برند، ظرفیت و نحوه شارژ شدن پاور بانک، این شارژرهای همراه در قیمت‌های مختلفی به بازار عرضه می شوند.

برای آشنایی بیشتر با انواع پاور بانک و پاوربانک مودم دار و همچنین اطلاع از قیمت پاوربانک می‌توانید به بخش‌های مربوطه در سایت پاساک مراجعه کرده و در صورت نیاز از طریق تماس با مشاوران فنی ما راهنمایی‌های لازم را دریافت نمایید.

برق اضطراری | پاور بانک | خرید بهترین پاور بانک ارزان و بهترین مارک پاور بانک

لینک‌های مفید

انرژی بادی | توربین بادی | شارژ کنترلر خورشیدی | آبگرمکن خورشیدی

پاوربانک و مودم همراه 4G | مودم پاوربانک دار

دوربین نظارتی | دوربین مدار بسته | دوربین ورزشی | دوربین بیسیم

دوربین وای فای | دوربین جاسوسی | دوربین لامپی

چاپگرهای صنعتی | جت پرینتر هیتاچی | قفل الکترونیکی دستگیره دیجیتال